Otte gode råd til at forebygge og løse nabokonflikter

Når du bor i en afdeling i Plus Bolig, er det som at bo i et lille samfund.Derfor er det vigtigt, at du og de andre beboere i afdelingen tager hensyn til hinanden.

#

1. Kend din nabo
Den bedste måde at forebygge konflikter på er ved at bidrage til det gode naboskab. Hils på dine naboer, når I mødes. Lærer du først dine naboer at kende, er der mindre risiko for en fremtidig konflikt.

2. Dialog fremmer forståelsen
Det er ikke sikkert, at din nabo overhovedet er klar over, at han/hun gør noget, der kan støde andre. Start derfor med at gøre naboen opmærksom på problemet og forsøg at få en konstruktiv dialog i gang.

3. Reager tidligt
Jo senere i konflikten du forsøger at handle, jo sværere bliver det at løse konflikten. Gør derfor noget ved problemet, så snart det opstår.

4. Hold den gode tone
For at få en konstruktiv dialog i gang med din nabo, er det vigtigt at vise overskud og tale pænt.

5. Hold styr på dine følelser
Selvom din nabo kan virke urimelig og temperamentsfuld, så sørg for at være fornuftig og konstruktiv og lad være med at give følelserne frit løb.

6. Se indad
Inden du begynder at klage over din nabo, så prøv at se, om der er noget, du kan gøre anderledes. Nabokonflikter skal ofte løses med kompromiser, og derfor er det også nødvendigt med selvindsigt.

7. Lad ikke din frustration sprede sig
Det løser ikke problemet at dele dine frustrationer med andre beboere i nabolaget. Det eneste rigtige er at få talt med din nabo om det.

 

8. Prøv at forstå din nabo
Der er ofte en grund til, at din nabo handler, som personen gør, og det er nok ikke fordi, han ønsker at irritere dig. Prøv derfor at forstå naboens situation, det gør det noget nemmere at løse konflikten.

Bevar det gode naboskab

info